Professionel managed service holder langt flere kunder i luften på én gang

with No Comments

 

 

Den danske vækstvirksomhed Dexceo satser på en brugervenlig managed service-platform fra AVG Business, der gør det muligt at tilpasse, overvåge og automatisere administrationen af infrastrukturen hos et stort antal virksomheder på én gang.

 

“Et centralt element i vores strategi er at gøre IT-virksomheder i stand til at udbyde managed service mere effektivt og professionelt med markant mindre tids- og ressourceforbrug. Til det formål har vi valgt at tilbyde dem AVG Managed Workplace,” siger Dennis Wøldike. Han er administrerende direktør i vækstvirksomheden Dexceo, som beskæftiger sig med professionelle services med fokus på IT-sikkerhed og administrative løsninger. Her har man valgt at satse målrettet på en lille skare af platforme, der kan understøtte de enkelte dele af forretningsmodellen. “Når vi har valgt at satse på AVG’s platform inden for managed service, skyldes det, at du får mulighed for at yde en reelt proaktiv service på tværs af et stort antal virksomheder. Samtidig kan du automatisere en stor del af de mest tidskrævende elementer i arbejdet som f.eks. overvågning og patching. Det frigiver ressourcer til at udvide forretningen – dels i form af øget kundeindtag, dels ved at satse på mersalg til de eksisterende kunder,” siger Dennis Wøldike. “Samtidig er det en af de mest omfattende og brugervenlige managed service-platforme på markedet,” tilføjer han.

Forudse problemerne, og levér en bedre service

Et typisk scenarie kan være, at en partner hos Dexceo – ofte en mindre eller mellemstor IT-leverandør – fungerer som “ekstern” IT-afdeling for et antal virksomheder. Her er opgaven bl.a. at administrere og løbende tilpasse hardware og services samt at sikre, at infrastruktur og centrale applikationer holdes i luften og er tilgængelige. Traditionelt kræver det fysisk adgang til installationerne, hvorfor IT-virksomheden er nødt til med jævne mellemrum at sende medarbejdere ud for at kontrollere, at alt fungerer, som det skal. Det er tidskrævende og sætter en naturlig grænse for, hvor mange kunder virksomheden kan betjene i forhold til antallet af egne ansatte. “Samtidig kommer du med den traditionelle tilgang nemt til at arbejde på bagkant, fordi du først bliver opmærksom på problemer, når de er blevet kritiske og f.eks. giver nedbrud – hvilket du jo for alt i verden helst vil undgå,” konstaterer Dennis Wøldike. “Med AVG Managed Workplace kan vores kunder derimod tilpasse og automatisere den samtidige overvågning af et stort antal installationer. Du kan med ét blik se, om alle dine kunder er in the green eller – proaktivt – grave dybere ned i eventuelle alarmer og blive opmærksom på forhold, der skal undersøges nærmere ude hos den enkelte kunde. På den måde bliver du i god tid opmærksom på, om en server f.eks. er ved at løbe tør for diskplads, om der skal opgraderes med ekstra CPU-kapacitet, eller om en firewall arbejder ved for høj belastning. Du bliver kort sagt i stand til at tage potentielle problemer i opløbet – ofte i god tid, før systemet bliver ustabilt, og din kunde overhovedet bemærker, at der er et problem,” siger han.

“Du får reelt en stor schweizerkniv til din rådighed …”

Platformen understøtter også overvågning og administration af hybridplatforme, hvor en virksomhed har en del af installationen on-premise, hosted, eller den ligger andre steder i skyen. “Cloud-baserede løsninger har på den ene side gjort livet nemmere for administratoren, fordi du f.eks. slipper for fysisk servervedligehold. På den anden side er løsningerne i mange tilfælde også så omfattende, at de gør det samlede IT-miljø mere komplekst. Men AVG Managed Workplace giver det samlede overblik på tværs af fysiske installationer og cloud-løsninger,” siger Dennis Wøldike. Den enkelte service-provider kan selv tilpasse AVG Managed Workplace til det serviceniveau, man leverer bredt til alle kunder, eller tilpasse det enkeltkunder og deres individuelle behov. Ligeledes kan man nemt styre patching af alt fra serverinstallationer og virtuelle maskiner til klienter og mobile enheder – som også kan slettes pr. distance i tilfælde af f.eks. tyveri. Her er også indbygget et helpdesk-system til oprettelse og håndtering af support tickets, så man dels får opgaverne håndteret systematisk og professionelt, dels kan fremvise en komplet historik for kunderne ved de løbende opfølgningsmøder. “Du får reelt en stor schweizerkniv til din rådighed, som hjælper dig på tværs af den samlede service-provider-rolle og gør dig i stand til at udvide og tilpasse den service, du tilbyder kunderne. Du bliver i stand til at arbejde langt mere målrettet og professionelt samt håndtere et større antal kunder med det samme antal medarbejdere. Det er, synes jeg, forholdsvist overbevisende kvaliteter, som vi har det rigtigt godt med at stille til rådighed for vores kunder i IT-branchen,” siger Dexceo-direktøren.
Læs hele artiklen som er bragt i Computerworld.dk her